Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on tarjota uusia mahdollisuuksia kohti työelämää. Kuntouttavassa työtoiminnassa pitkään työttömänä ollut saa säännöllistä toimintaa sekä tukea ja ohjausta.


Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua työllisyyspalvelukeskuksen, sosiaalitoimen tai TE-toimiston kautta. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvalla tulee olla voimassa oleva aktivointisuunnitelma. Aktivointisuunnitelma tehdään tavallisesti asiakkaan, kunnan virkailijan ja TE-toimiston virkailijan kesken. Kuntouttavan työtoiminnan sopimus tehdään tavallisesti kolmen kuukauden jaksoiksi, joita on mahdollisuus jatkaa aktivointisuunnitelman mukaisesti. Työtoimintapäiviä on 3-4 viikossa 4 tuntia kerrallaan.

Tällä hetkellä tuotamme kuntouttavan työtoiminnan palvelua Turun, Kaarinan ja Naantalin kaupungeille sekä Perusturvakuntayhtymä AkselilleToiminnat

Monipalvelukeskus Tsempissä kuntouttavaa työtoimintaa on Laiskan Kirppiksellä, Kierrätyspyöräverstas Recykkeleissä sekä kierrätysvaatekaupassa KV Boutiquessa & Outletissa. Kaikissa toimipisteissä kuntoutuja osallistuu aitoon työyhteisöön ja opettelee oikean työpaikan käytäntöjä sekä työelämän valmiuksia vaihtelevissa työtehtävissä.

Laiskan Kirppiksellä on mahdollisuus oppia myynti- ja asiakaspalvelutyön perusteita. Työtehtäviä on myymälän siistimisestä ja somistamisesta asiakaspalveluun ja kassataitojen opetteluun asti.

Kierrätysvaatekauppa KV Boutique ja Outlet myyvät lahjoituksena saatuja vaatteita ja tavaroita. Normaalien myynti- ja asiakaspalvelutehtävien lisäksi, työtehtäviin kuluu tavaroiden lajittelua, myyntikunnon arviointia, hinnoittelua ja esillepanoa sekä varaston hallintaa. Jatkokäsittelyyn päätyvien tekstiilien sekä muiden tavaroiden säädöstenmukainen lajittelu on myös merkittävä osa työtehtäviä.

Kierrätyspyöräverstas Recykkelissä kunnostetaan lahjoituksina saatuja polkupyöriä myyntiin sekä tehdään asiakaspyörien huoltoja. Työtehtävinä on myös kuljetustehtävissä avustamista sekä työympäristön siisteydestä huolehtimista. Myös asiakaspalvelun ja myyntityön taitoja on mahdollisuus opetella.

Toimipisteiden välillä on työnkuvissa pieniä eroja, mutta mitään ei tarvitse osata etukäteen, vaan saat opastuksen ja perehdytyksen kaikkeen tekemiseen. Asenne ratkaisee!Yksilöohjaus

Monipalvelukeskus Tsempin kuntouttavaan työtoimintaan sisältyy säännöllinen yksilöohjaus. Yksilöohjauksen sisältö määräytyy yksilöllisten tarpeiden mukaan. Sen tarkoituksena on tukea jaksamista työtoiminnoissa, käsitellä elämäntilanteen kannalta merkityksellisiä asioita sekä suunnitella tulevaisuutta työnhakuun ja koulutuksiin liittyvissä asioissa. Kaikki yksilöohjaajamme ovat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta

Ryhmämuotoisessa kuntouttavassa työtoiminnassa kootaan yhteen hyvän arjen palasia ja etsitään omaa polkua kohti työelämää. Ryhmätoiminnan tavoitteena on elämänhallinnan ja työ- ja toimintakyvyn vahvistaminen. Ryhmän pääteemoja ovat terveys- ja hyvinvointi, arjenhallinta, sosiaaliset taidot, voimavarat sekä työelämätaidot. Ryhmän sisältö luodaan näiden teemojen ympärille ryhmän toiveet ja tarpeet huomioon ottaen ja lopullinen ryhmäohjelma suunnitellaan aina yhdessä ryhmäläisten kanssa.

Ryhmässä voidaan muun muassa keskustella, tehdä erilaisia harjoituksia, liikkua, tehdä ruokaa, edistää työelämävalmiuksia – ja taitoja, käydä tutustumiskäynneillä ja retkillä sekä järjestää infoja ryhmää kiinnostavista aiheista tai palveluista.

Ryhmä kokoontuu kolmen kuukauden ajan kahtena päivänä viikossa. Ryhmäpäivät ovat tiistai ja torstai. Ryhmäohjelma kestää neljä tuntia ja sisältää kevyen lounaan.

Ryhmätoimintaan kuuluu yksilöllinen tuki. Yksilöohjauksessa voidaan muun muassa tarkentaa tavoitteita, keskustella tulevaisuuden suunnitelmista sekä miettiä ryhmän jälkeistä jatkopolkua ja pohtia keinoja sen saavuttamiseen.


Lue tai lataa alta kuntouttavan työtoiminnan esiteetKuntouttavan työtoiminnan esite Ryhmätoiminnan esite asiakkaalle Seuraavan ryhmätoiminnan esite asiakkaalle
Kuntouttava
työtoiminta
Ryhmätoiminta
asiakkaalle
Ryhmätoiminta
9.9 - 8.12.2019


Lisätietoja

Spåre Saana-Alina

Kuntoutusvalmentaja -
Laiskan Kirppis / Ryhmät

050 322 2575
saana.spare(at)tsemppi.net

Viro Kirsi

Kuntoutusvalmentaja -
Kierrätyspyöräverstaat / KV-Outlet

040 749 0440
kirsi.viro(at)tsemppi.netLähiohjaajat

Suomi Tuomo

Vastaava polkupyöräkorjaaja
/ Ohjaaja (Recykkeli Turku)

050 448 7879
tuomo.suomi(at)tsemppi.net

Hiltunen Ari

Vastaava polkupyöräkorjaaja
/ Ohjaaja (Recykkeli Mynämäki)

050 308 5988
ari.hiltunen(at)tsemppi.net

Mönkäre Jarno

Vastaava polkupyöräkorjaaja
/ Ohjaaja (Recykkeli Kaarina)

050 476 7176
jarno.monkare(at)tsemppi.net

Koskinen Henna

Kirpputorityöntekijä
/ Ohjaaja (Laiskan Kirppis)

040 704 8879

Kraneis Helena

Kirpputorityöntekijä
/ Ohjaaja (Laiskan Kirppis)

040 704 8879

Silvander Matti

Myymälävastaava
/ Ohjaaja (Kierrätys myymälät)

050 307 2220Sivuilla olevat esitteet ja ladattavat tiedostot ovat PDF-muotoisia ja tarvitset niiden lukemiseen Acrobat Reader-ohjelman. Mikäli koneellasi ei jo ole sitä, voit ladata sen ilmaiseksi, alla olevasta Adobe Acrobat Reader linkistä.