Monipalvelukeskus TSEMPPI

Mielenterveys- ja kuntoutuspalvelut

Wabarit!


Haluan mieskaveriksi


Mieskaveritoiminta

Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapselle turvallinen tapa tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään, lisätä lapsen kehitystä tukevia aikuiskontakteja sekä yksin lastaan kasvattavan äidin jaksamista perheen turvaverkostoa laajentamalla. Lapset voivat olla iältään 4 – 16 vuotiaita, poikia ja tyttöjä.


Mieskaveriksi sopii tavallinen, turvallinen ja luotettava mies

Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla mukaan sellaisena miehenä kuin on. Tärkeintä on, että pystyy kohtaamaan erilaisia ihmisiä, ja on aikaa ja kiinnostusta jakaa arkeaan lapsen kanssa.


Mukaan vapaaehtoistoimintaan pääsee mieskaverikurssin kautta

Toimintaan mukaan tulevat miehet käyvät mieskaverikurssin, jonka aikana perehdytään muun muassa vapaaehtoistyön ja kaveritoiminnan periaatteisiin, lapsen kehitykseen, äitien ja lasten odotuksiin sekä vapaaehtoisena jaksamiseen.


Mieskaverikurssit

Mieskaverikurssin kautta haetaan luotettavia, tavallisia aikuisia miehiä yksin lastaan kasvattavien äitien lapsien kavereiksi vapaaehtoistyöhön.

Kurssin (n. 15h) aikana saat tietoa mieskaveritoiminnasta ja perehdytyksen vapaaehtoistoimintaan.